
شرایط واگذاری سرپرستی کودکان
مسلما در همه کشورهای دنیا واگذاری سرپرستی کودکان بی سرپرست دارای شرایط و مقررات خاصی آن کشور است و کشور ما هم از این امر مستثنی نمی باشد . و در ادامه شرایط قانونی حاکم بر این موضوع را بیان می نمائیم :
الف- امکان شناخت هیچ یک از پدر ، مادر و جد پدری آنان وجود نداشته باشد .
ب- پدر ، مادر ، جد پدری و وصی منصوب از سوی ولی قهری آنان در قید حیات نباشند .
ج- افرادی که سرپرستی آنان به موجب حکم مراجع صلاحیتدار به سازمان سپرده گردیده و تا زمان دو سال از تاریخ سپردن آنان به سازمان ، پدر یا مادر و یا جد پدری و وصی منصوب از سوی ولی قهری برای سرپرستی آنان مراجعه ننموده باشند .
د- هیچ یک از پدر ، مادر وجد پدری آنان و وصی منصوب از سوی ولی قهری صلاحیت سرپرستی را نداشته باشند و به تشخیص دادگاه صالح این امر حتی با ضم امین یا ناظر نیز حاصل نشود.
چنان چه پدر یا مادر جد پدری کودک یا نوجوان و وصی منصوب از سوی ولی قهری مراجعه کنند، دادگاه در صورتی که آنان را واجد صلاحیت لازم و لو با ضم امین یا ناظر تشخیص دهد و مفسده مهمی نیز کودک یا نوجوان را تهدید نکند ، با اخذ نظر سازمان با رعایت حق حضانت مادر و تقدم آن نسبت به استرداد آنان حکم صادر می کند در غیر این صورت حکم سرپرستی ابقاء می شود .
کلیه کودکان و نوجوانان نابالغ و نیز افراد بالغ زیر شانزده سال که به تشخیص دادگاه ، عدم رشد و یا نیاز آنان به سرپرستی احراز شود ، مشمول مفاد این قانون می گردند.
نرگس مقامی / وکیل دادگستری