
مطابق با قانون بیمه شخص ثالث مصوب 1395 تعهد راننده مقصر به جبران خسارت مالی در حوادث رانندگی حداکثر تا سقف 50% دیه فرد مسلمان در ماه های حرام که در ابتدای هر سال توسط قوه قضائیه تعیین می گردد می باشد . بنابراین در صورت تصادف با یک خودروی لوکس ، مقصر صرفا تا سقف 180 میلیون تومان ( نصف دیه در سال 1398 ) متعهد به جبران خسارت است و در صورت ورود ضرر بیش از این مبلغ ، ملزم به جبران بیش از 180 میلیون تومان نمی باشد که از آنجا که معمولا افراد دارای بیمه نامه شخص ثالث با پوشش مالی حداقلی که 5/2 درصد دیه کامل است ( مبلغ 000/000/9 تومان در سال 1398 ) می باشند بنابراین در صورت ورود ضرر بیش از آن ، مقصر می بایستی ما به تفاوت را شخصا و از جیب خود بپردازد . بطور مثال ؛ در تصادف راننده پژو 206 دارای بیمه نامه حداقلی ( 5/2 درصد دیه که در سال 1398 مبلغ 9 میلیون تومان می باشد ) با یک خودروی پورشه ، چنانچه راننده 206 مقصر و خسارت وارده هم مثلا 50 میلیون تومان برآورد گردد ، شرکت بیمه صرفا مبلغ 9 میلیون تومان را می پردازد و الباقی ( 000/000/41 تومان ) را راننده 206 خودبایستی بپردازد . بنابراین توصیه می شود ؛
- از آنجا که در تصادف با خودروهای لوکس جبران خسارت احتمالی بسیار سخت و حتی برای بعضی از افراد غیر ممکن است لذا سقف تعهدات مالی بیمه شخص ثالث خود را افزایش دهید تا در صورت تصادف سنگین با یک خودروی گران قیمت تمام خسارت را شرکت بیمه پرداخت نماید .
- چنانچه دارای خودرو لوکس می باشید حتما نسبت به خرید بیمه بدنه اقدام نمائید تا در صورت ورود خسارت بیش از رقم نصف دیه ، جبران مازاد بر آن از طریق شرکت بیمه بعمل آید .
گلناز فیروزی / وکیل دادگستری

قانون اجازه تنبیه بدنی دانش آموز را به هیچ عنوان به معلمان نمی دهد . اگر معلم یا هر یک از مسئولان مدرسه مبادرت به تنبیه بدنی دانش آموزان و یا سایر تنبیهاتی که طبق ماده 77 آیین نامه اجرایی مدارس ممنوع شده کنند مرتکب تخلف اداری شده ، والدین دانش آموز می توانند مراتب را با طرح شکایت به هیات های رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان دولت ، مستقر در هر وزارتخانه اعلام و پیگیری کنند .
در صورتی که تنبیه بدنی باعث صدمه یا بروز جنایتی شود حتی در حد سرخی صورت ، اولیای دانش آموز به عنوان اولیای دم حق دارند با مراجعه به دادسرا مجازات خاطی و حسب مورد قصاص یا دیه جنایت وارد شده را مطالبه کنند .
درباره تنبیه لفظی و به کار بردن واژگان مصداق ناسزا ،دشنام و توهین نیز قانونگذار در ماده 608 ق . مجازات اسلامی تعیین تکلیف نموده است .
طبق ق مجازات اسلامی به والدین ، اولیاء قانونی و سرپرستان ، اجازه تنبیه آن هم در حد متعارف داده شده است . منظور از والدین ، پدر و مادر هستند . بنابراین ناپدری و نامادری از شمول این ماده خارج می شوند . همچنین منظور از اولیاء قانونی ، پدر و جد پدری و وصی منصوب از طرف آنها است و مراد از سرپرستان ، زن و شوهرانی هستند که با توافق یکدیگر ، کودکی را به سرپرستی پذیرفته اند . پس غیر از سه گروه فوق ، سایر افراد مثل معلم ،معاون مدرسه ، ناپدری و نامادری حق تادیب ندارند و اقدامات آنان جرم محسوب می شود .
دانش آمزان متخلفی که راهنمایی ها و چاره جویی های تربیتی در آنها مفید و موثر نمی افتد ، با رعایت تناسب به یکی از روشهای زیر مورد تنبیه قرار می گیرند .
- تذکر و اخطار شفاهی به طور خصوصی
- تذکر و اخطار شفاهی در حضور دانش آموزان کلاس مربوط
- تغییر کلاس ، در صورت وجود کلاسهای متعدد در یک پایه با اطلاع ولی دانش آموز
- اخطار کتبی و اطلاع به ولی دانش آموز
- اخراج موقت از مدرسه با اطلاع قبلی ولی دانش آموز ، حداکثر برای مدت 3 روز
- انتقال به مدرسه دیگر
اعمال هرگونه تنبیه دیگر از قبیل اهانت ، تنبیه بدنی و تعیین تکلیف درسی جهت تنبیه ممنوع است . مدیر مدرسه موظف است همکاران خود را نسبت به موارد انضباطی آگاه کند و ممنوعیت تنبیه بدنی را تذکر دهد و در صورت مشاهده تخلف ، مراتب را جهت اطلاع و اقدام لازم به اداره آموزش و پرورش منطقه گزارش دهد .
نرگس مقامی / وکیل دادگستری